Office Expansion and Refurbishment - Ground Floor

Expansion and refurbishment of the existing SEC Group offices in order to accommodate a growing team of 30+ employees. 

 

The new ground floor area has a mixture of colourful features, including a multi-purpose breakout space - doubling as a client showroom - and various meeting room spaces for a variety of work tasks.

Location

Stevenage, Hertfordshire

 

Project Summary:

Expansion of the existing SEC Group offices via the installation of a mezzanine floor to incorporate a growing team of 30+ employees and to help to promote the development of a new, multi-generational work culture.

Office breakout space
Office breakout space complete with pool table
Relaxing breakout furniture in new office space

Expansion of the existing office space to meet the needs of a growing, multi-generational team

 

SEC Interiors has completed the expansion and refurbishment of its very own offices based on the Arlington Business Park in Stevenage, Hertfordshire. This new office refurbishment project was embarked upon in order to accommodate a growing team and to further develop a newly established work culture which has been pioneered by a multi-generational team.

 

The office expansion project began in early 2018 with the installation of a mezzanine floor, which was built to extend the existing, first-floor office space. This has expanded employee capacity greatly, providing space for up to 30 employees across a range of fixed seating in the open plan space and hot desking zones. 

 

In the downstairs area, a new break-out space was formed, which features an array of colourful features, including parquet-effect flooring, faux-brick wall textures, a breakfast bar area and a pool table; all essential components of a modern office. Aptly named as 'The Retreat', this break-out space is built to enhance workplace well-being, providing employees with a multi-use area to work and play.

 

The new break-out area has also been complemented with a mixture of colourful furnishings, industrial lighting fixtures and high-end furnishings, acting as a shining example of what SEC can achieve in regards to office design and fit-out, not only for itself, but also for its clients, too.

 

 

Like what you see? Get in touch with our Office Design Team today!

"The breakout area for staff has brought everyone together. It is fabulous to see so many members of the SEC team come together, in the heart of the building, to enjoy the vibrant space over a coffee, sandwich or a friendly game of pool.

 

It was lovely to witness a colleague proudly showing guests the new facility and to see such a genuine sense of pride connected to the refurbishment."

 

Vanessa Beck
Commercial Director

Office breakfast bar feature with industrial seating
Office kitchen refurbishment with breakfast bar feature
Office kitchen fit out

See what the SEC Team thinks of their new home...

"I really like the breakout area. As soon as you walk in, you feel like you are walking into a different space.

 

You immediately get a sense of relaxation and peace.

 

Somewhere you can 'refuel' in more ways than one 😊!"

 

Janine Burnell
Sales Administrator

"A multi-faceted fit-out that goes hand-in-hand with a new working culture.

I especially like the mix of elements, e.g. the rustic breakfast bar feature and faux brick wall effect. All in all, this is one of SEC's best projects yet!"

 

Adam Bissmire-Mullen
Marketing Coordinator

"In my opinion, the breakout space is the star of the show, but the introduction of more natural light by installing the new windows to the rear of the building has made the office a much lighter and brighter place to work."



 

Allen Burgess
Designer

“The newly refurbished office is an absolute pleasure to work in.

 

We hope that this will not only support in our team's motivation but help attract and retain talent, which is vital as we grow as a business."


 

Dean Kahl
Marketing Manager

Office boardroom refurbishment
Office boardroom lighting feature
Office refurbishment project

Collaboration: A dynamic office environment that works for everyone

 

A primary goal of the office refurbishment project was to create a dynamic environment where staff can choose to work in a variety of spaces to suit their individual needs. With this in mind, the Interiors Design Team set about creating a number of spaces - in addition to the new breakout area - that would help to achieve this.

 

The ground floor now features two fully refurbished meeting rooms: 'The Summit', which serves as a traditional boardroom and client meeting space, and 'The Refuge', a smaller co-working come meeting room positioned nearer the back of the breakout area.

 

'The Summit' has an internalised TV/computer setup and a coffee bar hidden within a back wall storage cabinet. The room is also fitted with luxury furnishings and conferencing facilities, and also features an impressive, suspended bulkhead ceiling detail with recessed neon lights that can cycle through an array of colours via a dedicated ambient lighting panel.

 

The boardroom space is also adorned with photo frames showcasing SEC's various projects and award wins throughout the years; a simple touch which finishes the space off nicely.

 

The secondary co-working space, titled 'The Refuge' has been fitted with a dedicated TV and computer setup along with brainstorming boards. This functions as the perfect space for employees to get together and have a quiet and relaxed meeting without interruption.

 

Overall, the refurbishment of the ground floor area has provided the SEC team with a dynamic, multi-purpose environment that will help to promote employee collaboration and focused working, helping to develop a work culture that is more befitting of an ever-growing, multi-generational team.

 

Keep an eye out for Part Two of our project profile, which will showcase the finished first-floor space, reception area and more! 

 

In the meantime, see what other workplaces we have transformed: View our case studies...

“We really feel that we have taken a ‘practice what you preach’ approach to our new space and used our experience and knowledge to produce an overall workplace that is reflective of that which we have been offering our clients for a number of years now.

 

By adopting and applying these design and workplace behavioural principles, we believe we’ll be able to showcase the positive effect of good office design to our clients in real life rather than just through plans, visuals, reference to studies and rhetoric.” 
 

Russell Coleman,
Director of SEC Interiors

Office hallway refurbishment
Refurbishment of small meeting room area
'The Refuge' - One of SEC's new meeting room spaces