Rewind Ltd


REWIND

Click here to download the REWIND PDF case study

Project Brief

The fit-out and refurbishment of a recently acquired two floor office space on the St Albans high street, creating a stunning office environment complete with a variety of fully furnished workspaces with modern amenities for digital production studio REWIND...

Winner of the Hertfordshire Building and Construction Awards: Interior Design Award. Find out more.

 

Client Background

REWIND are a creative agency and digital production studio based in St Albans. They are specialists in virtual reality and the creative production behind unforgettable experiential events.

Client:

REWIND

 

Location:

St Albans, Hertfordshire

 

Project Summary:

Turnkey fit-out and refurbishment project which has transformed a recently acquired, two floor office space on the St Albans high street for digital production studio REWIND...

 

Office fit out and refurbishment
Office fit out and refurbishment Hertfordshire
Hertfordshire Building and Construction Awards Winner - Interior Design

"The new office is bright, spacious, flexible and impressive.  A fantastic working environment has been created with plenty of different workspaces to accommodate the needs of the team. It's also a great space for hosting clients, we're very proud of what has been achieved and enjoy showing it off!  

 

"The team at REWIND is rapidly growing, but the space has been designed to grow with us, so we're futureproofed which is very important to us."

 

Matthew Allen
Co-Founder / Director

Office kitchen refurbishment
Office furniture - supply and installation

A two floor office fit-out and refurbishment project

 

REWIND had recently acquired a two floor office space in St. Albans, which was in a state of major disrepair. A turnkey solution was required, and so they called upon SEC Interiors to deliver an innovative space planning and fit-out service that would see their offices transformed into a fully operational, modern working environment.

 

The first phase of the project saw the existing offices stripped out and made ready for the bulk of the refurbishment works. The ceilings were repaired and left exposed, then painted in a dark finish, with LED lighting panels, spotlights and HVAC systems being installed throughout, creating a modern, industrial style effect. Space planning was key to the shaping of this project, with REWIND wanting to incorporate a variety of breakout areas to suit a mixture of work scenarios. Carpet tiled flooring was laid throughout, with some areas benefitting from accented colour tiles to further define the areas.

 

Full height glass partitions were installed to create both the reception and boardroom areas on the first floor. Executive style office furniture was supplied to finish the boardroom, and a variety of stylish breakout and standard furniture types including workstations and chairs were supplied to the open plan areas of the office.

 

Continued below...

Office boardroom refurbishment

"The new office is an absolute pleasure to work in. The bright and airy atmosphere created by the clean, modern design of the studio produces an altogether enjoyable and productive working environment. In particular, the flexibility of the workspaces available gives the team ample space and opportunity to have impromptu meetings, calls and demonstrations in adaptable spaces.

 

"As someone who regularly greets visitors into our studio, I have heard a countless number of compliments on the design, style and atmosphere created by our new space. Having seen the studio prior to its transformation, in a state of complete disrepair, I am astounded by the beautiful working space that has been designed and produced."

 

Natalie White
Head of Employee Relations and Legal

Office lighting and electrical installation
Office fit out and refurbishment - open plan

A breathtaking transformation...

 

Kitchen tea-points were installed to both floors, with the larger first floor tea-point featuring a breakfast bar complete with break-out furniture and pendant lighting. A full height, LED back lit feature wall was embedded within the corridor dry-lined wall on the first floor, along with the installation of an oak block wall cladded feature in the reception area, helping to set both spaces apart.

 

This fit-out highlights a full range of interior refurbishment solutions, and represents one of the best projects that SEC Interiors has ever delivered. The offices have undergone a breathtaking transformation, having evolved from a dilapidated shell into a brand defining workspace that will serve REWIND for many years to come.

 

 

Interested to see what other workplaces we have transformed? View our case studies...

Do you need a similar solution? Get in touch. We always aim to respond within 1 hour
Office reception refurbishment
Office breakout space and furniture
Office WC refurbishment

Before you go...take a look at some of our other interiors projects