ezCCTV Ltd - Office Mezzanine Floor & Fit Out

Click here to download the ezCCTV Ltd PDF case study

Project Brief

Newly installed single-tier mezzanine creates first floor office space along with a complete office fit-out and refurbishment to accompany for a leading CCTV company based in Letchworth, Hertfordshire...

 

Key Features

ezCCTV Ltd, established in 1999 are the leading UK Supplier of high quality digital surveillance solutions, remote monitoring and CCTV security systems.

Client:

ezCCTV Ltd


Location:

Letchworth, Hertfordshire


Contract Duration:

4 weeks

 

"Almost a year ago since we moved in and it still looks amazing!"

EzCCTV Twitter

Approach

 

As ezCCTV were outgrowing their existing premises, they needed to expand into an additional unit in order to incorporate both their ever growing team and to also cater for the storage of additional stock. So ezCCTV came to SEC for a one stop solution, calling on both our storage and interiors expertise to solve the problem at hand.

 

A single-tier mezzanine floor was the solution for the newly acquired Letchworth facility, with a partitioned compartment wall installed from the base of the ground floor and profiled up to the existing roof structure to act as the covering. Two viewing windows were included within the warehouse facing wall to maximise light, and also provide an overview of warehouse operations. Another compartment wall was installed internally to form the new staircase enclosure.

 

The downstairs areas were initially stripped out, prepped to make way for the new mezzanine, and there were minor modifications to the blockwork on the ground floor to make way for its incoporation. The newly built, first floor office fit-out included the installation of partitioning and suspended ceilings, and new carpet tiles and vinyl flooring was laid throughout. The whole office space was painted and decorated with all works finished to the highest of standards.

 

Toilet facilities were installed in both upstairs and downstairs spaces along with a break-out area teapoint for employee usage. Electrical and lighting was supplied and installed to all areas, including the downstairs assembly points, and all testing and certification was completed. All in all this was an extensive project which required the maximisation of available floor space in order to create a new office area without comprimising storage requirements.

Before you go...take a look at some of our other interiors projects