Adapt UK Ltd - Office Mezzanine Floor & Fit Out

Click here to download the Adapt UK Ltd PDF case study

Project Brief

A joint interiors and storage led solution creates a fully refurbished, modern office space, connected to the factory environment via the installation of an office mezzanine floor at the company’s new Milton Keynes based facility...

 

Client Background

Adapt has over 50 years of collective experience in designing, manufacturing, selling and supplying products into the office furniture industry, with a strong focus on ergonomics and a varying range of products, including bespoke design services.

Location:

Miton Keynes, Buckinghamshire


Project Summary:

A joint interiors and storage led solution creates a fully refurbished, modern office space, connected to the factory environment via the installation of an office mezzanine floor...

Office fit out and refurbishment - Buckinghamshire
Office mezzanine floor
Kitchen tea point installation

“SEC helped us every step of the way in order to ensure that all aspects of the project were delivered on time, on budget, and to the highest of standards. Their combined knowledge of office refurbishment and industrial solutions allowed us to effectively contain all aspects of the project, providing us with convenience throughout the duration of the contract.

 

We would most certainly call upon SEC to help us again, and I would be more than happy to recommend their services.”

 

Garry McKay

Global Managing Director

Office mezzanine floor - design and installation
Factory workbench clusters
Suspended ceiling underneath the mezzanine floor

Approach

 

Adapt UK Ltd, having recently acquired a new mixed-use facility in Milton Keynes, were looking to refurbish two floors of office space, with the outlook of connecting the existing, first floor office space to the factory and production environment below on the ground floor.

 

To do this, SEC found that the best solution would be to install an office mezzanine floor, in turn, creating an interconnected walkthrough between the production and office areas with an access staircase to the factory floor below.

 

SEC’s design also allowed for the incorporation of a dedicated workspace below the mezzanine, complete with a fire rated suspended ceiling and lighting.

 

Provisions were also made to install commando style power supplies and compressed airlines to the factory’s workbench clusters, with the cabling being routed across the factory wall and then dropped down to each bench.

 

The bulk of the project revolved around the refurbishment of both the ground and first floor offices. Kitchen tea-points were installed on both floors, finished with gloss white units, integrated appliances and blackstone worktop finishes. Vinyl flooring was installed to the downstairs tea-point area, which then transitioned into the carpet flooring of the nearby break-out space.

 

On the first floor office and once the flooring was laid, SEC looked to install full-height, glass partitioning systems to form two new meeting room areas, finished with stylish, glass sliding doors. The WCs on the same floor were also refurbished, including the installation of new toilets with hideaway cisterns, wall hung basins and splash-back tiles to finish.

 

The project has provided Adapt UK Ltd with an outstanding base of operations, and a fully connected, modern working environment that will serve the company going forward for years to come.

 

 

Interested to see what other workplaces we have transformed? View our case studies...

Before you go...take a look at some of our other interiors projects