Audit Bureau of Circulations (ABC)

Click here to download the Audit Bureau of Circulations (ABC) PDF case study

Project Brief

A large office consolidation project, including the fit-out and refurbishment of multiple office spaces in Berkhamsted for the Audit Bureau of Circulations (ABC)...

 

Client Background

The Audit Bureau of Circulations (ABC), is the industry body for media measurement. They inspire market confidence by delivering a valued stamp of trust across the media world, and their data is used by a wide range of decision makers across the UK.

Client:

Audit Bureau of Circulations (ABC) 


Location:

Berkhamstead, Hertfordshire


Project Summary:

Office interior consolidation, including office refurbishment and office furniture supply...

Office fit out
Glass partition manifestation installation
Office interior consolidation
Operable wall installation

Approach

 

ABC called upon SEC Interiors to consolidate multiple properties on the Berkhamsted High Street, in order to form two key working environments. In turn, this allowed for the reduction of overheads, and the spacial optimisation of both office areas for the ABC team.

 

SEC dismantled various partitioned walls in Charter House, installing new office partitioning where specified to create a number of informal meeting room spaces. The office glass partitioning walls were completed with an opal frost band, and company branded manifestations were also applied.

 

Data lines, AV cabling and power outlets were installed, along with alternate lighting configurations to more appropriately suit the adapted meeting room spaces.

 

An operable, folding wall, acting as an optional divider between two larger meeting rooms was installed on the second floor of the same property. In addition, a number of refresher paint coats were applied to window cills and frames in selected meeting rooms, along with the decoration of the walls and skirting in the main staircase of the building.

 

In both offices, the existing flooring where specificed was lifted, with new carpet tiles and appropriate strips added to complete the transitions.

 

In the Saxon House office, SEC also supplied modern break-out furniture; decorated the pillars of a long wall with a multi-colour solution, and installed an office storage solution adjacent to the reception area.

 

The work was planned across various phases, in order to minimise disruption to staff members, and the resulting commercial refurbishment works have created two consolidated office spaces with modern amenities.

 

 

Interested to see what other workplaces we have transformed? View our case studies...